Pilkington Gildehaus (DE) licht op door LAMBDA led-armaturen van Highbay Company

Voor de productiehal van Pilkington in Gildehaus heeft Highbay Company de verlichting verzorgt. Pilkington Gildehaus is, net als Pilkington Nederland, onderdeel van de NSG Group en produceert glas voor allerlei doeleinden. De Hermitage Amsterdam, de Ziggo Dome, de Algemene Rekenkamer en het MST ziekenhuis in Enschede. Zo maar vier prestigieuze gebouwen waarvoor Pilkington Nederland het glas heeft geleverd. Maar ook in andere bedrijfspanden, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, hotels, scholen, sportcentra, musea en natuurlijk woningen vindt u het glas van Pilkington.

WIP 3

LAMBDA 444 IoT van Highbay Company

Met onze LAMBDA armaturen zal Pilkington altijd voldoende licht op de juiste plekken ervaren. Door het gebruik van de 444 serie van de LAMBDA zullen de werknemers bij Pilkington altijd genoeg licht ervaren. Door de hoge lichtoutput zullen werknemers voldoende zien en zal het risico op fouten en ongelukken verminderd worden ten opzichte van de vorige lichtsituatie. De LAMBDA 444 serie staat dan ook voor het aantal LEDs op de ledplaat van het armatuur; 444.

In samenwerking met Nedap is de verlichting op de werkvloer bij Pilkington intelligent gemaakt. Door middel van het toevoegen van IoT (Internet of Things) nodes, communiceren de armaturen draadloos met elkaar via de control box die ook in het pand hangt. Hierdoor is er geen bedrading tussen de armaturen nodig maar worden de armaturen in- en uitgeschakeld via het systeem. 

Energiebesparing door daglicht- en bewegingssensoren

Naast dat alle armaturen intelligent zijn gemaakt met een IoT node, hangen er ook bewegingssensoren en een daglichtsensor in de productiehal. Met de daglicht- en bewegingssensoren die zijn geplaatst nemen de energiebesparingen van Pilkington enorm toe. De daglichtsensor meet de hoeveelheid licht buiten en vertaalt een percentage lichtoutput waaraan een individueel armatuur minimaal aan moet voldoen. Zo zullen armaturen onder een lichtstraat minder output moeten geven omdat er al veel zonlicht aanwezig is. Dit in tegenstelling tot armaturen op donkere plekken die wat meer output moeten leveren. Hierdoor bespaart Pilkington op de energierekening zonder er naar om hoeven te kijken. Verder hangt er een bewegingssensor op een plek waar over het algemeen weinig beweging is. Deze armaturen branden dan zo minimaal mogelijk en op het moment dat er een werknemer langs loopt, zal deze lichtgroep direct reageren en zal de lichtoutput verhogen tot een vooraf ingestelde hoeveelheid.

Bent u ook op zoek naar verlichting voor uw bedrijfshal of magazijn? Neem dan direct contact met ons op!

Volg ons!