Highbay Company verlicht Maku Products B.V. met LAMBDA armaturen

Voor de bedrijfshal van Maku Products in Beuningen (OV) heeft Highbay Company de verlichting verzorgt. Maku Products is actief in de verspaning, matrijzenbouw en productontwikkeling. Maku heeft al deze technieken in eigen huis en dit maakt dat zij erg flexibel zijn en voor veeleisende producten goede oplossingen hebben. Van ontwerp en engineering tot testmetingen en vervaardiging. En alles wat daar tussen zit. Maku levert daardoor snel en het maakt tevens dat ze innovatief mee kunnen denken. Ook complexe matrijsvormen kunnen ze aan. Een bedrijf waar precisie de orde van de dag is en daardoor goede verlichting essentieel. 

IMG_0630

LAMBDA 444 IoT van Highbay Company

Met onze LAMBDA armaturen zal Maku altijd voldoende licht op de juiste plekken ervaren. Dit was een eis van Maku gezien de precisie die bij elke werkzaamheid komt kijken. Vandaar dat de LAMBDA 444 (444 leds) goed van toepassing is. Door de 1-punt ophanging waren de armaturen gemakkelijk uit te wisselen en is installatie binnen no-time gerealiseerd.

Door de grote hoeveelheid zonlicht dat bij Maku dagelijks (vooral lente/zomer) naar binnen stroomt is er besloten de lichtinstallatie te voorzien van de IoT nodes van Nedap in combinatie met een daglichtsensor. Deze IoT nodes maken de armaturen intelligent en worden aangestuurd via de control box die eveneens in het pand hangt. Door middel van de daglichtsensor reageren de armaturen elk individueel op het zonlicht. Veel zonlicht = dimmen, weinig zonlicht = licht versterken. Dit wordt geheel automatisch geregeld en hier heeft niemand bij Maku omkijken naar.